Otvorena izložba radova studenata i profesora arhitekture iz Poljske




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Izložba diplomskih radova studenata i istraživačkih radova i arhitektonske realizacije profesora iz Poljske otvorena je danas u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Prorektorica prof. dr Đurđica Perović srdačno je pozdravila sve posjetioce izložbe i naglasila da vjeruje da je realizacija ovakvog događaja još jedna u nizu aktivnosti uspješne saradnje Univerziteta Crne Gore sa evropskim Univerzitetima, u pravcu mobilnosti profesora i studenata.

Dekan Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetislav G. Popović kazao je da dugogodišnja saradnja Crne Gore i Poljske vremenom postaje bogatija i sadržajnija, a ostvrnuo se i na aktivnosti iz 2004. i 2009. godine kada su studenti iz Poznanja boravili na stručnoj praksi i završavali diplomske inženjerske radove na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

„Srdačnost i gostoprimstvo koje pruža Crna Gora, ljepota prostora i ambijent učinili su svoje. U aprilu 2017. godine u Galeriji Art Ambasada Republike Poljske i Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore otvorili su izložbu posvećenu gradu Lođu, njegovom savremenom izgledu i kandidaturi za organizaciju Svjetske izložbe EXPO u 2022. godini. Današnja izložba potvrđuje plodonosnu saradnju između Univerziteta Crne Gore i Poljske, što nas obavezuje da u Poljskoj u oktobru 2019. godine prikažemo stvaralaštvo naših profesora i studenata“, rekao je Popović.

Ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori Artur Dmohovski izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja izložbe.

„Zahvaljujući profesoru Robertu Astu i profesoru Dimitriju Mladenoviću naučio sam mnogo o dugogodišnjoj i bogatoj istoriji između Arhitektonskih fakulteta ove dvije zemlje; za vašu zanimljivu poljsko – crnogorsku razmjenu u oblasti arhitekture i urbanizma. Nadam se da će se ova saradnja i dalje razvijati, a današnja izložba će doprinijeti još boljim kontaktima između vaših univerziteta. Želim vam puno uspjeha u urbanističkom radu“, kazao je ambasador.

Poljski prof. Rober Ast se zahvalio na uspješnoj saradnji i kooperaciji između studenata i profesora Crne Gore i Poljske.

Profesori koji su bili u posjeti iz Poljske i izlagali su, pored Robert Asta, Šištof Borovski, Pšemislav Biskupski i Radoslav Barek. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.