Perović: Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo predispitne provjere olakšaće ispitnu fazu




Perović: Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo predispitne provjere olakšaće ispitnu fazu

 

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore predispitne provjere znanja su veliki izazov za profesore koji su u skladu sa specifičnostima svojih naučnih oblasti ponudili studentima odgovarajuće onlajn koncepte. To je kazala koordinatorka nastave na ovom fakultetu i prorektorica za nastavu na Univerzitetu Crne Gore prof. dr Đurđica Perović.

“UvažImageavajući specifičnosti obrazovanja budućih turizmologa, važnosti koje ima za njih vladanje vještinama komunikacije i interpretacije, kao  neophodnost direktnog kontakta između studenata i profesora, predispitne provjere znanja su organizovane na određenom broju predmeta, preko preporučenih platformi /Moodle, Zoom/, uz mjere koje su obezbijedile kvalitet procesa”, objasnila je Perović.  

Prema njenim riječima, studentima je pružena i mogućnost izlaganja i seminarskih radova i time mogućnost da i ovim putem ostvare određeni broj bodova.

“Predispitne provjere znanja koje su realizovane ili će se realizovati u ovim okolnostima biće olakšavajuća okolnost za naše studente zbog sakupljenih bodova, ali će se konačno polaganje ispita realizovati u prostorijama Fakulteta za turizam i  hotelijerstvo, kada se steknu uslovi. Tome se vjerujem radujemo svi, jer  pored prednosti virtuelne nastave, koja nam je omogućila kontinuitet u uslovima pandemije i bila jedino moguća,  komunikacija između studenata i profesora, interakcija koja se dešava u sali je nezamjenljiva u nastavnom procesu. To je uostalom i najveća satisfakcija i  privilegija profesorskog poziva”, istakla je Perović.

Ona je sa posebnim zadovoljstvom istakla  zainteresovanost  studenata, koji su u velikom broju učestvovali u onlajn nastavi i raznim modalitetima predispitnih provjera znanja.

Prema ocjeni prorektorice Perović, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo je veoma uspješno realizovan nastavni proces u novonastalim okolnostima i obezbijeđen kontinutet nastave korišćenjem preporučenih platformi.

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/perovic-na-fakultetu-za-turizam-i-hotelijerstvo-predispitne-provjere-olaksace-ispitnu-fazu

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.