FDU - Cetinje primljen kao punopravni član ITI/UNESCO međunarodne mreže visokoškolskih ustanova za izvođačke umjetnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore primljen je kao punoporvni član Međunarodne mreže visokoškolskih ustanova za izvođačke umjetnosti koja je dio Internacionalnog teatarskog instituta pod pokroviteljstvom UNESCO-a, na konferenciji održanoj u Šangaju, Kina od 19. do 23. 10. 2018. g.

PotImagepisivanje sporazuma i prihvatanje punopravnog članstva FDU-a održano je tokom druge godišnje genaralne skupštine ITI/UNESCO mreže koja je tematski bila posvećena “Edukaciji u oblasti izvođačkih umjetnosti u globalizovanom kontekstu”.

Predstavnik Fakulteta dramskih umjetnosti doc. dr Edin Jašarović kao prodekan za međunarodnu saradnju predstavio je dosadašnje razvojne perspektive fakulteta kao i novi reakreditovani program studija na FDU – Cetinje, te nakon izglasavanja Generalne skuštine ITI/UNESCO mreže potpisao sporazum o pristupanju kojim se Univerzitet Crne Gore priključuje ovoj prestižnoj svjetskoj asocijaciji.

Internacionalni teatarski institut pod pokroviteljstvom UNESCO-a koji ove godine slavi 70 godina postojanja predstavlja najveću globalnu mrežu za kooperaciju, razmjenu ideja, dijaloga,  programa i kurikuluma svih relevantnih visokoškolskih ustanova za izvođačke umjetnosti, koja trenutno okuplja preko 40 univerziteta iz cijelog svijeta.

Više informacija o potpisivanju sporazuma i radu ITI/UNESCO mreže možete naći na linku: https://www.iti-worldwide.org

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.