Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovali na sarajevskom Postfestu




Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovali na sarajevskom Postfestu

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore bili su gosti nedavno održanog studentskog festivala Postfest, koji su organizovali studenti sarajevske Akademije scenskih umjetnosti. Cilj ovog festivala je promocija pozorišne umjetnosti, ali i stvaranje mreže za saradnju među studentima scenskih umjetnosti u regionu.

Na prvi Postfest išli su studenti prve godine studijskog programa Gluma, klasa profesora Branimira Popovića: Una Lučić, Nemanja Todorović, Aleksa Balević, Milica Kekić, Maša Božović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić. Po povratku iz Sarajeva prenijeli su nam svoje utiske o odgledanim predstavama studenata iz regiona, kao i o zanimljivim i veoma korisnim masterclass radionicama, koje su održali profesori Jasna Žalica, Dino Mustafić, Mirjana Karanović i Ermin Bravo.

Studenti glume ističu da im je ovo iskustvo veoma dragocjeno i zbog poznanstva sa kolegama, studentima iz regiona, sa kojima su imali mnogo zajedničkih tema, jer ih povezuju ista interesovanja, te su mnogo  razgovarali o glumi i razmjenjivali informacije o sistemima školovanja na raznim akademijama.

Motivisani ljubavlju prema glumi, ali i iskustvom sa Postfesta - vidjevši da ovakvi susreti predstavljaju sjajan poligon za umrežavanje i buduću saradnju, dodali su da bi rado pokušali da i sami, na Cetinju, organizuju sličan festival.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.