Potpisan Memorandum o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta UCG i Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekani Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Goran Roglić i prof. dr Miljan Bigović su, prepoznajući značaj i benefite koji se ostvaruju kroz međusobnu saradnju fakulteta, promociju nastavnih i naučno-istraživačkih aktivnosti kao i međunarodnu prepoznatljivost, u Beogradu potpisali Memorandum o saradnji između ove dvije visokoškolske institucije.

Svrha potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje naučne, stručne i tehničke saradnje između dva fakulteta u područjima koja su od zajedničkog interesa kao i definisanje okvira, načela i modaliteta uzajamne saradnje sa ciljem njenog efikasnijeg i potpunijeg ostvarivanja.

Dekan Bigović je obavio razgovore i sa prodekanima Hemijskog fakulteta, gdje je bilo riječi o zajedničkim istraživačkim aktivnostima, organizovanju zajedničkih konferencija i razmjeni nastavnog osoblja i studenata. Kolege sa Hemijskog fakulteta su ponudile i podršku misiji razvoja hemije u Crnoj Gori, kao i širenju naučno-istraživačke i obrazovne infrastrukture iz domena ove prirodne nauke.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.