PIRANEZI nagrada za arhitekturu i studentski projekat 2021




PIRANEZI nagrada za arhitekturu i studentski projekat 2021

Nagrada Piranesi Award dodjeljuje se za najbolje arhitektonsko ostvarenje u posljednje dvije godine (ove godine je vremenski period produžen na 4 godine budući da je prošlogodišnja dodjela nagrada zbog pandemije izostala, period 2018-2021), u regiji Centralne Evrope. Svaka od 11 pozvanih zemalja Centralne Evrope - Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Crna Gora, Slovačka, Slovenija i Srbija – biće predstavljene sa po 5 (pet) nacionalnih arhitektonskih realizacija. Ovo je prva godina učešća Crne Gore na ovom značajnom internacionalnom dogadjaju.

Nacionalna selektorka za Crnu Goru je Prof. dr Slavica Stamatović Vučković.

Dokumentacija koju treba dostaviti je zadata propozicijama konkursa i detaljnije informacije se mogu naći na sajtu www.pida.si/call. Materijal je potrebno poslati na email slavicas@t-com.me, do 18.10.2021. godine. Informacija o selektovanim projektima će biti javno objavljena i poslata organizatoru do 28.10.2021. godine. Učešće mogu uzeti sve arhitekte registrovane u Crnoj Gori, sa realizacijama na teritoriji Crne Gore ili vani.

 

PIRANEZI nagrada za studentski projekat (Piranesi Student Honorable Mention) je nagrada koja se dodjeljuje za najbolji studentski projekat. Po dva studentska projekta sa 18 evropskih fakulteta (izrađena u periodu 2018. – 2021.) biće nominovana za izlaganje na Međunarodnoj arhitektonskoj izložbi Piranesi i takmičiće se za ovu prestižnu nagradu.

Selektorke studentskih radova za Arhitektonski fakultet u Podgorici su saradnice u nastavi: Dr Marija Bojović i MSc Marija Ćaćić.

Pozivaju se studenti Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, da prijave svoje radove prema uputstvima koja su data u raspisu konkursa na www.pida.si/call. Radove je potrebno poslati na e-mail adrese selektorki: marijabojovic.office@gmail.com ili cacic.marija@yahoo.com do 18.10.2021. godine.

Svi radovi će biti izloženi na izložbi u okviru Piranskih dana arhitekture 2021 (Piran days of architecture 2021) koja će biti otvorena od 26.11.2021. godine do 05.01.2022. godine u Piranu (Slovenija), prema detaljima koji će autori dobiti od strane organizatora, neposredno nakon selekcije. Proglašenje nagrada biće upriličeno 27.11.2021. godine u okviru Međunarodne konferencije Piranski dani arhitekture (Piran Days of Architecture conference).

Više informacija se može pronaći u dokumentima u prilogu, kao i na sajtu www.pida.si.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.