Uspješno okončan projekat Univerzitetske agencije za Frankofoniju i UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo uspješno je okončan projekat Podrška usvajanju profesionalnih i jezičkih kompetencija studenata turizma čiji su nosioci Univerzitetska agencija za Frankofoniju (AUF)  i UCG, a kojim je rukovodila prof. dr Ivona Jovanović.

Studenti Fakulteta koji izučavaju francuski jezik bili su u prilici da pohađaju tromjesečni kurs jezika struke na kojem su, osim predavača dr Isidore Lazarević-Milivojević, gostovali i predstavnici turističke privrede Crne Gore koji posluju sa francuskim tur operatorima.

Osim jezičke obuke, osam najboljih studenata iz francuskog jezika (Radulović Laura, Davidović Kristina, Mirotić Anđela, Petričević Nikolina, Duletić Nadja, Ivanović Anja, Nikolić Branka, Božović Marija) obavilo je  tromjesečnu praksu u receptivnim turističkim agencijama iz Budve koje sarađuju sa frankofonim tržištem. Na praktičnoj obuci koju je AUF finansijski podržao, studenti su između ostalog upućeni u agencijsko poslovanje, poslovnu korespondenciju, turističko vođenje i praćenje transfera.

Svim studentima koji su sa uspjehom okončali jezičku obuku, Univerzitetska agencija za Frankofoniju izdaće certifikate.

Laura Radulović, studentkinja III godine studijskog programa Turizam i hotelijerstvo:

Projekat AUF-a mi je omogućio da usavršim francuski jezik i steknem praktično znanje koje će mi pomoći u daljem usavršavanju i kasnijem karijernom građenju. Kurs francuskog jezika organizovan u sklopu projekta je bio detaljan i koristan za buduće turizmologe i hotelijere koji planiraju da posluju sa francuskim tržištem. Puno novog znanja sam stekla i zahvalna sam svima koji su omogućili ovaj projekat.

Nadja Duletić, studentkinja III godine studijskog programa Turizam i hotelijerstvo :

Smatra kurs francuskog jezika veoma korisnim kao i obavljanje prakse u frankofonim agencijama kako bi proširili svoja znanja i što bolje učestvovali na turističkom tržištu. Ovo je bilo potpuno novo iskustvo za mene i omogućilo mi je da poboljšam svoje znanje, i svakome bih preporučila da, ako je u prilici, iskoristi tu mogućnost.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.