Dualmon




Dualmon

Fakultet za turizam i hotelijerstvo nastavlja sa unapređenjem kvaliteta nastavnog procesa, ali i jačanjem svoje međunarodne pozicije kroz nova istraživanja i projekte. Naime, u selekciji za 2020. godinu u okviru programa Erasmus+ Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, odobren je projekat Strengthening capacities for the implementation of dual education in Montenegro higher education (DUALMON), u okviru kojeg je Fakultet za turizam i hotelijerstvo partnerska institucija.

Dualno obrazovanje omogućava efikasnije sticanje opštih i posebnih znanja, vještina i kompetencija koje su usklađene sa potrebama tržišta rada. Zato su ovakvi projekti izvrsna prilika povezivanja Univerziteta Crne Gore sa tržištem, a u cilju razvoja i realizacije kvalitetnijih i inovativnijih studija, posebno u sektoru turizma i hotelijerstva.

Partner Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u pilotiranju projekta dualnog obrazovanja je kompanija Montenegro Stars Hotel Group. Radi se o kompaniji koja je predvodnik u mnogim oblastima ugostiteljstva u Crnoj Gori i u čijem vlasništvu posluje jedan od najboljih crnogorskih hotela, Splendid Conference & SPA Resort 5*. Takođe, riječ je o jednom o najvećih poslodavaca u regionu, što omogućava obučavanje i razvoj turističkih i hotelijerskih kadrova na najvišem nivou.

Početak projekta je planiran za 15. januar 2021. godine i trajaće tri godine.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultetu-za-turizam-i-hotelijerstvo-odobren-projekat-dualmon?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

https://makanje.me/clanak/3163



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.