Opšti uslovi upisa i strukture prijemnih ispita za MASTER studije FDU – Cetinje
































Poštovana/i, 

U prilogu ove objave možete naći opšte uslove prijemnih ispita na MASTER studije FDU - Cetinje. 

Ove godine Master studije upisuju se na svim studijskim programima, a naš je cilj da Vas što bolje upoznamo i pripremimo sa sadržajem i strukturom pojedinačnih uslova koje morate zadovoljiti prilikom polaganja prijemnog ispita. 

Prijave će se podnositi u studentskim službama. Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji budu oglašeni konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore.

Upis na master akademske studije se vrši na konkurentskoj osnovi, u skladu sa rezultatima postignutim na osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita i prijemnom ispitu, nakon sprovedenog postupka rangiranja, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Kako bismo svim zainteresovanim kandidatima olakšali razumijevanje procedura u dodatku ove objave možete naći sve Opšte uslove i strukture prijemnih ispita na svim studijskim programima i to:

 

GLUMA (8 slobodnih mjesta)

DRAMATURGIJA (8 slobodnih mjesta)

POZORIŠNA FILMSKA REŽIJA (8 slobodnih mjesta)

PRODUKCIJA (8 slobodnih mjesta)

Dvogodišnje MASTER  STUDIJE

(IV semestra – 120 ECTS)

 

Za sva dodatna pitanja i razjašnjenja stojimo Vam na raspolaganju, a takođe nas možete kontaktirati i putem mejla na fdu@ucg.ac.me ili posjetiti našu zvaničnu stranicu na www.ucg.ac.me/fdu

Uz nadu da se uskoro vidimo na FDU – Cetinje,

S poštovanjem,

DEKANAT

FDU – Cetinje

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.