Specijalna stipendija za studenta FDU Ognjena Sekulića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predsjednica Pozorišnog savjeta Gradskog pozorišta Podgorica, Nina Redžepagić, četvrtu godinu zaredom odrekla se godišnjeg honorara, koji je u vidu specijalne stipendije ovog puta dodjelila Ognjenu Sekuliću studentu studijskog programa Gluma sa FDU - Cetinje.

Kako je saopšteno iz Gradskog pozorišta, stipendiju je zaslužio nakon fantastične uloge u diplomskoj predstavi "Hasanaginica". Poručili su i da je stipendija u iznosu od 1.800 eura podsticaj za nastavak školovanja talentovanih studenata Fakulteta dramskih umjetnosti.

Ognjen Sekulić je student I godine magistarskih studija Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi redovnog profesora Branimira Popovića.

"Želim da zahvalim Nini Redžepagić, predsjednici Savjeta Gradskog pozorišta na ukazanom povjerenju i dodjeljenoj stipendiji. Ova lijepa praksa je značajna zato što je pokazatelj da uloženi trud i rad ne prolaze neopaženo i za mene je podstrek da nastavim da unaprijeđujem i razvijam svoja znanja i vještine kako na obrazovnom tako i profesionalnom putu”, kazao je Sekulić.

Uručenju stipendije prisustvovali su i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti vanr. prof. dr Edin Jašarović, umjetnički i poslovni direktor pozorišta Dušan Kovačević i Stevan Koprivica. 

"U crnogorskoj kulturi ne postoji paralelni primjer da se neki predsjednik savjeta odriče svojeg honorara u korist studenata, te posebno smatram značajnim što se to u ovom slučaju dodjeljuje mladim glumcima kao podsticaj u njihovom daljem razvoju. Ovim činom značajno se doprinosi profilisanju akademskog integriteta studenata glume, ali i našoj plodotvornoj i dugogodišnjoj međuinstitucionalnoj saradnji sa Graskim pozorištem. Ognjen je uvijek bio predvodnik svoje klase i inicijator mnogobrojnih aktivnosti na planu gostovanja studentksih predstava u regionu i u inostranstvu, gdje su i bili i osvajali značajne nagrade, čemu je kolega Sekulić dao značajan iveoma vidljiv doprinos”, kazao je Jašarović.

Raniji dobitnici ove specijalne stipendije su: Jelena Laban, Nemanja Todorović i Miloš Kašćelan.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.