Predstavljeni umjetnički radovi studenata FDU i FLU na ART&CMS izložbi u Umjetničkoj galeriji "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju, 10.10.2018.g. u 12h




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pozivamo Vas da dođete na otvaranje izložbe ART&CMS Montenegro koja će se dana  10.10.2018.g. održati u Umjetničkoj galeriji "Miodrag Dado Đurić" na Cetinju sa početkom u 12 časova.

ART&CMS izložba dio je programa festivala Otvoreni dani nauke 2018. g. u organizaciji Ministarstva nauke Crne Gore. 

Na izložbi ART&CMS biće predstavljeni umjetnički radovi studenata: Jelene Šoškić, Ive Kasalice i Nemanje Popovića sa FDU-a  i Lidije Martinović i Kristine Kusovac sa FLU-a Cetinje. Njihove umjetničke instalacije predstavljaju rezultat radionica kojima su rukovodili dr Michael Hoch i doc. dr Edin Jašarović  tokom ljetnjeg semestra, a inspirisane su idejama koje su studenti imali prilike da razvijaju tokom radne posjete CERN-u. 

Na otvaranju izložbe u 12 časova govoriće Mirjana Dabović  Pejović - rukovodilac Umjetničkog muzeja, doc. dr Edin Jašarović - umjetnički kordinator ART&CMS Montenegro radionica i Michael Hoch - osnivač ART&CMS programa, CERN. 

Nakon otvaranja u 12. i 45 časova za posjetioce će biti organizovane i radionice kojima će rukovoditi Ines Zlatović i Michael Hoch. 

Pored umjetničkih instalacija studenata FDU i FLU, na izložbi će posjetioci imati prilike da se upoznaju i sa ostalim umjetničkim radovima i instalacijama koje su realizovane u okviru ART&CMS programa, a koji trenutno čine dio postavke "balkanske ture" ART&CMS projekta, gdje su posjetioci, prethodno ove radove bili u prilici da vide u Splitu, Hrvatska, a nakon Cetinja imaće priliku da ih vide i u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.  

Izložbu je otvorio doc. dr Edin Jašarović umjetnički kordinator ART&CMS Montenegro radionica

Više informacija na oficijelnom sajtu festivala Otvoreni dani nauke: http://daninauke.me/izlozbe-i-radionice-artcms/ 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.