Stipendija za studentkinju Jelenu Laban




Stipendija za studentkinju Jelenu Laban

Povodom obilježavanja Dana Gradskog pozorišta, predsjednica Pozorišnog savjeta Nina Redžepagić ustupila je svoju novčanu nadoknadu za rad u ovom tijelu u svrhu stipendiranja najuspješnijeg studenta glume Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Stipendija je pripala Jeleni Laban, studentkinji treće godine, koja je tokom studija, osim odličnog prosjeka ocjena, ostvarila nekoliko zapaženih uloga u značajnim profesionalnim pozorišnim projektima, veoma uspješnim i izvan granica Crne Gore. Podsjećamo, za ulogu u predstavi Kapital, u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, Laban je, na festivalu Teatar na raskršću u Nišu, dobila nagradu za najbolju mladu glumicu.

Osim u predstavi Kapital (režija Andraš Urban), Jelenu možete gledati i u predstavama Razgovori o ljubavi (režija Jernej Lorenci) i Tri sestre (režija Branislav Mićunović), Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Jelena Laban, koja studira u klasi prof. Branislava Mićunovića, već narednog mjeseca odlazi u Sarajevo, zbog angažmana u novom projektu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.