Za svjetsko znanje siguran korak: Prirodno-matematički fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Prirodno-matematički fakultet

Prirodno-matematički fakultet je vodeći naučni, obrazovni i istraživački centar u Crnoj Gori. Riječ je o najvećoj naučno-nastavnoj ustanovi u oblasti prirodnih, matematičkih i kompjuterskih nauka, koja objedinjuje nauke u čijem sastavu se nalaze studijski programi za matematiku, matematiku i računarske nauke, fiziku, biologiju, računarstvo i informacione tehnologije.

Studijski programi su zasnovani na istraživanju i najnovijim naučnim saznanjima, a akademsko osoblje su većinom naučnici i istraživači svjetskog renomea koji svojim radom stavljaju fakultet u sam vrh istraživačke izvrsnosti. Među najvećim vrijednostima ovog fakulteta svakako su i kvalitetni i motivisani studenti koji svojim znanjem i vještinama mogu biti nosioci društvenog razvoja ne samo u Crnoj Gori već i šire.

Fakultet ima intenzivnu saradnju i komunikaciju sa evropskim i svjetskim istraživačkim centrima težeći da bude dio svjetske istraživačke mreže. Naučnoistraživačka saradnja sa CERN-om, te renomiranim laboratorijama kakve su EMBL i EMBO otvaraju široki spektar mogućnosti za mlade istraživače i studente da se aktivno uključe u međunarodne projekte.

Više informacija o Prirodno-matematičkom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator – Prirodno-matematički fakultet  dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

O prednostima PMF-a, mogućnostima međunarodnih mobilnosti, o međunarodnim i nacionalnim projektima, te Olimpijadi znanja govori dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Miljan Bigović. Snimak možete pogledati na linku: Jutarnji program.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni čitači za lične karte  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.