SeaComp događaj – “Mogućnosti upotrebe biomaterijala iz Jadranskog mora za proizvodnju ekološki održivih kompozita”




Pomorski fakultet Kotor i Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore najavljuju događaj koji će se održati u okviru treće međunarodne naučne konferencije iz oblasti pomorstva - 3rd Kotor International Maritime Conference (KIMC 2023). Ovaj događaj je posvećen promociji istraživačkih aktivnosti na projektu "Morski ekološki kompoziti od otpada iz Jadranskog mora – SeaComp", finansiranom kroz program "Grande Rilevanza".

Događaj će se održati u utorak, 28.11.2023. godine, u hotelu "Cattaro" u Kotoru (Stari grad), od 15:00 do 20:00 sati. Tokom ovog susreta, biće predstavljeni dosadašnji rezultati istraživanja i metodologija budućih aktivnosti s fokusom na promovisanje upravljanja morskim otpadom i proizvodnje ekološki održivih morskih kompozita. Ovi aspekti su od ključnog značaja za održivi razvoj sektora plave ekonomije.

Učesnici će imati priliku da aktivno učestvuju u razmjeni mišljenja i iskustava o nekonvencionalnoj upotrebi morskog otpada, kao i razvoju nove klase kompozita sa značajno smanjenim uticajem na životnu sredinu.

Pozivamo sve zainteresovane učesnike, predstavnike istraživačkih i razvojnih institucija, kao i privredni sektor, da se pridruže događaju i doprinesu uspješnoj realizaciji SeaComp projekta.

Ovaj događaj se organizuje uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u sklopu programa Naučno-tehnološke saradnje Italija – Crna Gora. 

Za potvrdu učešća i više informacija pišite na e-mail radmilag@ucg.ac.me. 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.