Univerzitet Crne Gore: Posvećenost razvoju države i društva CRNA GORA 2024 – 2034.




Univerzitet Crne Gore: Posvećenost razvoju države i društva CRNA GORA 2024 – 2034.

Povodom obilježavanja jubileja 50 godina od svog osnivanja, Univerzitet Crne Gore će, kao temeljna visokobrazovna, naučna i kulturna institucija u državi, u ovoj godini organizovati okrugle stolove na kojima će tretirati naredni desetogodišnji razvoj Crne Gore u okviru osam oblasti: Obrazovna politika, Ekonomska politika, Zdravstvena politika, Pravna zaštita, Kulturna politika, Energetska održivost, Saobraćajna politika, Reindustrijalizacija i Digitalna transformacija.

Cilj ovog projekta je razmatranje ključnih tačaka koje determinišu daljnji razvoj crnogorske zajednice, produkovanje konkretnih predloga za unapređenje odnosno redefinisanje markiranih oblasti. Namjera je se jasno argumentovani i precizno artikulisani predlozi naše akademske zajednice na kraju publikuju pod nazivom Crna Gora 2024-2034: vizija i preporuke Univerziteta Crne Gore i zvanično upute Vladi Crne Gore i Skupštini Crne Gore na razmatranje, ali i cijeloj stručnoj i opštoj javnosti na uvid.

Na taj način, Univerzitet Crne Gore će u godini jubileja na pravi način demonstrirati svoju društvenu odgovornost i punu posvećenost razvoju države i društva.

Prvi u nizu okruglih stolova održaće se u organizaciji Mašinskog fakulteta pod nazivom „Reindustrijalizacija i novi proizvodi u Crnoj Gori - šansa za održivi razvoj ekonomije“, 15. aprila 2024. godine, sa početkom u 11 časova, u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Plan realizacije okruglih stolova:

Oblast

Univerzitetska jedinica

Vrijeme održavanja

Obrazovna politika

Filozofski fakultet

Jun 2024.

Ekonomska politika

Ekonomski fakultet

Maj 2024.

Zdravstvena politika

Medicinski fakultet

Maj 2024.

Pravna zaštita

Pravni fakultet

Septembar 2024.

Kulturna politika

Fakultet dramskih umjetnosti

Jun 2024.

Energetska održivost

Elektrotehnički fakultet

Maj 2024.

Saobraćajna politika

Reindustrijalizacija

Mašinski fakultet

April 2024.

Digitalna transformacija

Prirodno-matematički fakultet

Jun 2024.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.