Sastanak partnera u okviru IPA Interreg “Welcome” projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Tirani (Albanija) je tokom 02 i 03 Aprila 2019. godine održan sastanak partnera IPA Welcome projekta u hotelu Sarajevo. Sastanak je organizovan od strane Nacionalne Agencije za Obalu iz Albanije i vodećeg partnera na projektu Nacionalnog Inter Univerzitetskog Konzorcijuma za Marinske Nauke iz Italije.

Prvi dan jeImage bio posvećen svim zainteresovanim akterima iz Albanije (regionalnim i nacionalnim državnim organima, zakupcima plaža, ribarima, roniocima, volonterima i  organizacijama koje se bave životnom sredinom). Učesnicima je predstavljen projekat kao i glavne aktivnosti koje su sprovođene od početka projekta. Na kraju prvoga dana je održan okrugli sto na temu morskog otpada.

Drugi dan sastanka je bio posvećen diskusiji projektnih partnera o postignutim rezultatima, kao i o narednim aktivnostima u okviru projekta.

Tokom drugog dana sastanka predstavnice Instituta za biologiju mora Dr Mandić Milica i Mr Gvozdenovic Slađana su održale prezentaciju u kojoj su predstavile rezultate jednogodišnjeg monitoringa morskog otpada na plažama u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.