Međunarodni simpozijum „Contemporary batteries and supercapacitors, COIN2022“




Međunarodni simpozijum „Contemporary batteries and supercapacitors, COIN2022“

 

Međunarodni simpozijum „Contemporary batteries and supercapacitors, COIN2022“ će biti održan 1-2. juna 2022. godine u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti u Beogradu. Na skupu će učestvovati najpoznatiji naučnici u oblasti skladištenja energije, okupljeni oko prestižnog međunarodnog master studijskog programa MESC+ i inicijative Battery 2030+, kako bi predstavili svoje aktivnosti i podijelili nova otkrića u ovoj oblasti. Govoriće i istraživači i profesori iz regiona, a biće riječi i o planovima za proizvodnju Li-jonskih baterija u Srbiji.

Skup će biti odlična prilika za studente da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama i uspostave dugotrajne naučne veze sa istaknutim profesorima i privrednicima. Svi studenti sa Balkana su dobrodošli da učestvuju u ovom događaju i predstave rezultate svojih stručnih radova.

Koorgarizator Simpozijuma je Metalurško-tehnološki fakultet zajedno sa Fakultetom za Fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Nacionalnim institutom za hemiju u Ljubljani i Srpskom akademijom nauka i umjetnosti. Simpozijum je uglavnom finansiran iz NATO programa Nauka za mir i bezbjednost.

Više informacija je dostupno na websajtu simpozijuma: www.coin2022.org.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.