Studenti MTF-a obavili praksu u preduzeću Deponija




Studenti MTF-a obavili praksu u preduzeću Deponija

Gradsko preduzeće Deponija d.o.o. Podgorica  i Metalurško-tehnološki fakultet  Univerziteta Crne Gore sklopili su ugovor o realizaciji stručne prakse za studente ove javne ustanove. Tom prilikom, studentima je u okviru prakse u gradskom preduzeću Deponija omogućeno da stiču nova znanja, vještine i kompetencije, a sve sa ciljem nesmetanog uključivanja na tržište rada. 

U okviru ovog projekta, stručnu praksu su obavili Damjan Andrijašević i Katarina Vuksanović, dok je student postdiplomac Adnan Efović za svoj magistraski rad odabrao temu o problemu zbrinjavanja automobilskih guma. Adnan Efović je tom prilikom istakao da mu je ova stručna praksa značajno pomogla u pisanju magistarskog rada, s obzirom na to da je imao mogućnost da na oglednim primjerima sprovede stečena znanja i vještine. Profesorica Jelena Šćepanović je kazala da su studenti izuzetno  zadovoljni saradnjom sa gradskim preduzećem Deponija, te naglasila značaj ove prakse za njihovo dalje usavršavanje.

Gradsko preduzeće Deponija će i u narednom periodu nastaviti da, ovakvim i sličnim aktivnostima, pruža podršku mladima na putu usavršavanja i sticanja novih znanja i vještina. 

Izvor Portal Podgorica.me :

Izjava studenta MTF-a Adnana Eforvića

https://youtu.be/5Z4z7GEZ280

Izjava prof. dr Jelene Šćepanović

https://youtu.be/edOXBu0GedU

Kadrovi: 

https://youtu.be/ARN6I2LLckE



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.