Donacija Elektroprivrede Crne Gore Metalurško-tehnološkom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na osnovu Ugovora o donaciji, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je sedam hiljada eura Metalurško-tehnološkom fakultetu (MTF) Univerziteta Crne Gore. Donaciju je dekanici MTF-a, prof. dr Veselinki Grudić, uručio pomoćnik finansijskog direktora EPCG-a Miro Vračar.

Ova vrijedna donacija ima za cilj unapređenje postojeće laboratorijske opreme MTF-a kako bi se poboljšao kvalitet nastave iz područja prirodnih nauka, tehnologije i inženjeringa. Unapređenje postojeće laboratorijske opreme MTF-a iz ove donacije omogućiće i studentima bolje uslove studiranja, te na taj način podstaći njihov istraživački rad i kreativno razmišljanje.

„Ponosna sam na činjenicu da je naša renomirana, društveno-odgovorna institucija, kakva je Elektroprivreda Crne Gore, prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje, podržavajući stvaranje naprednih uslova za rad naših studenata“, istakla je dekanica prof. dr Grudić.

Ona je dalje istakla da sa radošću očekuje nove zajedničke inicijative koje će unaprijediti kvalitet obrazovanja budućih akademskih građana i intelektualaca, koji su spremni primijeniti svoja stečena znanja u stvarnom poslovnom okruženju te tako doprinijeti širem razvoju društva.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.