Svečana akademija povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada Metalurško-tehnološkog fakulteta




Svečana akademija povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada Metalurško-tehnološkog fakulteta

Povodom 50 godina postojanja i rada Metalurško-tehnološkog fakulteta održana je svečana akademija koja je okupila istaknute ličnosti, saradnike i članove univerzitetske zajednice. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, među kojima je bio prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović, te predstavnici Ministarstva za prosvjetu i nauku Crne Gore, predstavnica Fonda za inovacije, dekani i prodekani Univerziteta Crne Gore, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dekan i prodekani Tehnološkog fakulteta iz Banja Luke, predstavnici javnih ustanova i kompanija s kojima fakultet sarađuje, penzioneri, zaposleni i studenti MTF-a.

Na Svečanoj akademiji su najboljim studentima Metalurško-tehnološkog fakulteta: Lukovac Sari, Lalatović Kristini, Međedović Emini, Šutović Mileni i Samardžić Ljubodragu dodijeljene nagrade u ime kompanija: HEMOSAN iz Bara, Centar za ekotoksikološka ispitivanja i ONE iz Podgorice, kao i u ime Fakulteta.

Svečanu akademiju su obilježile  i dodjele diploma studentima MTF-a, zahvalnica kompanijama i fakultetima iz regiona i nastup Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente "Andre Navarra".



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.