Metalurško-tehnološki fakultet, 24.03.2020

Dekanka Vukčević: Na MTF-u intenzivna onlajn komunikacija, preostaje prenošenje nastave iz laboratorijaX

Profesori na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore su u vanrednim okolnostima nastave, izazvane globalnom pandemijom, nastavili sa intenzivnom elektronskom komunikacijom sa studentima, putem mejla, sajta i društvenih mreža.

Prema riječima dekanke ovog fakulteta prof. dr Mire Vukčević, zbog ranije prakse, pomoć koju nastavnici trebaju, u ovom trenutku, je minimalna.

Image„Prezentacije se postavljaju na sajt Fakulteta pod oznakom odgovarajućeg predmeta, a studentima se šalju i skenirani djelovi literature, koja nije dostupna u elektronskoj formi kao i  multimedijalni sadržaji na pojedinim predmetima“, navodi Vukčević.

Sve informacije za studente, dodaje ona, počev od obavještenja o režimu rada studentske službe, pa do informacija vezanih za pojedine predmete, u sekciji su veb stranice fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore, pod nazivom Obavještenja za studente, a postavljaju se i u Fejsbuk grupi Fakulteta.

„Ono što je specifičnost MTF-a je veliki udio praktične nastave u laboratorijama, koja ne daje mnogo manevarskog prostora za onlajn nastavu. Ukoliko situacija sa epidemijom i posebnim mjerama potraje, najmanje što možemo da uradimo je da, gdje je to moguće, kao u slučaju  upoznavanja sa instrumentalnim tehnikama ili instrumentima, organizujemo snimanje nastavnih sadržaja koji će biti dostupni studentima preko neke od platformi“, kazala je dekanka Vukčević.

Rukovodstvo ovog fakulteta razmatra i interaktivniju komunikaciju sa studentima.

„Naša IT služba u saradnji sa Centrom informacionog sistema Univerziteta Crne Gore traži modalitet  preko neke od onlajn platformi za učenje na daljinu, kako bi što bezbolnije i kvalitetnije prebrodili ovu neželjenu pauzu“, istakla je dekanka Vukčević.

Svim nastavnicima se pravovremeno prosljeđuju, putem elektronske komunikacije, uputstva vezana za organizaciju nastave.

„Ukoliko pauza potraje, i bude potrebno da se i provjera znanja vrši onlajn, pripremamo se za obuku nastavnika za te potrebe“, zaključuje ona.

 

Medijske objave:

https://m.cdm.me/drustvo/na-mtf-u-intezivna-online-komunkacija-sa-studentima/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/273444/na-mtf-u-intenzivna-onlajn-komunikacija-sa-studentima.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/vukcevic-na-mtf-u-intenzivna-onlajn-komunikacija-preostaje-prenosenje-nastave-iz-laboratorija

https://mnemagazin.me/2020/03/24/ucg-na-mtf-u-intenzivna-onlajn-komunikacija-sa-studentima/

https://radiotivat.com/na-metalursko-tehnoloskom-fakultetu-intenzivna-onlajn-komunikacija-sa-studentima/2020/03/

https://www.antenam.net/drustvo/152928-na-mtf-u-intenzivna-onlajn-komunikacija-preostaje-prenosenje-nastave-iz-laboratorija

https://www.standard.co.me/drustvo/vukcevic-na-mtf-u-intenzivna-onlajn-komunikacija-sa-studentima/

https://makanje.me/clanak/1368

https://www.aktuelno.me/crna-gora/na-mtf-u-intezivna-online-komunkacija-sa-studentima/

 

 

 Broj posjeta : 611