Metalurško-tehnološki fakultet

Specifičnosti studija Metalurško-tehnološkog fakulteta zahtijevaju praksu u laboratorijama i kompanijama
Specifičnosti studija Metalurško-tehnološkog fakulteta zahtijevaju praksu u laboratorijama i kompanijama

Specifičnost Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore je veliki udio praktične nastave u laboratorijama, koja ne daje puno prostora onlajn nastavi, smatra predstavnik studenata ovog fakulteta Dalibor Doderović.

Metalurško – tehnološki fakultet je potpisao ugovor sa 13 kompanija i javnih preduzeća o studentskoj praksi koja je trebala da se realizuje u ovom semestru i omogući studentima u grupama da budu u pogonima ili laboratorijama kompanija tokom cijelog semestra.

ImageDoderović kaže da se praktični, laboratorijski i terenski dio najvažniji za savlađivanje materije.

“Kolege se informišu putem sajta, a ja kao student povjerenik im informacije od značaja distribuiram i putem društvenih mreža”, navodi Doderović.

Profesori na Metalurško-tehnološkom fakultetu se u vanrednim okolnostima nastave, izazvane globalnom pandemijom, trude da održavaju intenzivnu elektronsku komunikaciju sa studentima, putem mejla, sajta i društvenih mreža, kao i putem Zoom platforme koja omogućava održavanje virtualnih učionica sa više učesnika, a postavljaju se i materijali na Moodle platformi. Doderović smatra da nijedan vid onlajn komunikacije ne može zamijeniti razgovor uživo.

U okolnostima pridržavanja mjera protiv širenja virusa COVID 19, studentima najviše nedostaju, kaže on, druženja, sportske manifestacije, uobičajene obaveze.

Svojim kolegama poručuje: "Razmišljajte pozitivno, ne vjerujte svemu što piše u medijima i sve će ovo jednom biti juče".

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/04/14/specificnosti-studija-metalursko-tehnoloskog-fakulteta-zahtijevaju-praksu-u-laboratorijama-i-kompanijama/

https://www.antenam.net/drustvo/155359-specificnosti-studija-metalursko-tehnoloskog-fakulteta-zahtijevaju-praksu-u-laboratorijama-i-kompanijama

https://makanje.me/clanak/1663

 

Broj posjeta : 842