Potreba za inženjerima u industriji preporuka za Metalurško-tehnološki fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kada je riječ o upisu nove generacije u ovoj studijskoj godini, na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore očekuju istu zainteresovanost za upis na studijske programe kao i prethodnih godina.

Prodekan za nastavu MTF-a prof. dr Nada Blagojević kaže da su na sajtu Metalurško-tehnološkog fakulteta navedeni uslovi upisa na svim studijskim programima, a dodatne informacije mogu dobiti i od uprave Fakulteta i Studentske službe.

"Na Metalurško-tehnološkom fakultetu postoje tri studijska programa: Metalurgija i materijali, Hemijska tehnologija i Zaštita životne sredine, a prošle studijske godine na Fakultet je upisano 105 studenata", kazala je Blagojević.

Na nekim studijskim programima zainteresovanost je bila veća od broja oglašenih mjesta, a kako objašnjava, posebno na studijskom programu Zaštita životne sredine.

Znanje koje studenti mogu steći na ovom fakultetu kvalifikovaće ih za uspješan rad u oblastima dizajniranja i primjene inženjerskih materijala, projektovanja tehnologija, optimizacije proizvodnih procesa, zaštite životne sredine. Zavisno od izbora uže oblasti, mogu postati stručnjaci za procesnu i prerađivačku metalurgiju, sintezu organskih i neorganskih proizvoda, ekologiju... 

Za sve studijske programe prohodni su obrazovni profil: gimnazija, licencirana srednja vjerska škola, srednje stručne škole profila: metalurškog, hemijskog elektrotehničkog, mašinskog, rudarsko-geološkog, građevinskog, poljoprivrednog, medicinskog, farmaceutskog, tekstilno – kožarskog, zaštite životne sredine i ostalih srodnih profila.

Prodekan Blagojević kaže da se studenti mogu upoznati sa sadržajima Metalurško-tehnološkog fakulteta i kroz kratki promotivni film, postavljen na sajtu fakulteta.    

Povezane objave:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1234/objava/77123-uslovi-upisa-nove-generacije-studenata-na-metalursko-tehnoloskom-fakultetu-univerziteta-crne-gore

 

                                             

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/potreba-za-inzenjerima-u-industriji-preporuka-za-metalursko-tehnoloski-fakultet

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.