OBAVJEŠTENJE ZA KANDIDATE KOJI SE UPISUJU NA DRUGU GODINU MASTER STUDIJA SA DIPLOMOM 240 ECTS KREDITA




OBAVJEŠTENJE ZA KANDIDATE KOJI SE UPISUJU NA DRUGU GODINU MASTER STUDIJA SA DIPLOMOM 240 ECTS KREDITA

Shodno članu 119b Zakona o visokom obrazovanju omogućava se  upis na drugu godinu master studija kandidatima koji imaju stečenih 240 ECTS kredita na akademskim studijama (studijski program Metalurgija i materijali i studijski program Hemijska tehnologija). Prema Uputstvu UCG broj 01/0-3070 od 21.09.2022. ovo pravo se omogućava i studentima primijenjenih studija Zaštite životne sredine.

Komisija za upis na drugu godinu master studija je definisala uslove i način upisa po ovom kriterijumu:

-Prijava na konkurs se podnosi  studentskoj službi Metalurško-tehnološkog fakulteta 29. septembra 2022. godine od 11h do 14h.

-Kandidati moraju polagati prijemni ispit 30. septembra 2022. godine u 9h u sali 208 u Zgradi tehničkih fakulteta. Obavještenje o polaganju prijemnog ispita je istaknuto na sajtu Fakulteta.

-Komisija ocjenjuje da li je stečeno obrazovanje kandidata kompatibilno sa obrazovanjem koje se stiče na studijskom programu koji upisuje  i donosi odluku o prijemu kandidata na II godinu master studija koju verifikuje Vijeće fakulteta, o čemu će zainteresovani kandidati biti obaviješteni na sajtu Fakulteta.

-Ukoliko Komisija utvrdi da postoji podudaranje od najmanje 50% sadržaja ranije položenih predmeta i predmeta sa II godine master studija, Komisija donosi odluku o potencijalnoj zamjeni tog/tih predmeta sa odgovarajućim predmetom/ predmetima koje kandidat nije prethodno slušao i polagao.

- E-mail kontakt za sve potrebne informacije je: ivabo@ucg.ac.me

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.