20 stipendija za studente završnih godina studija




 

Dragi studenti završnih godina diplomskih studija,

U sklopu programa nudi se 20 stipendija za studente završnih godina studija, a pojedino poduzeće iz sektora neenergetskih mineralnih sirovina može aplicirati za najviše dva studenta. Predstavnici industrije svojim su prijedlozima, očitovanjem o potencijalnim sastavnim kurikulumima stručne prakse i željenom profilu stipendista uvelike doprinijeli daljnjem kreiranju pilot programa.

STRUČNA STUDENTSKA PRAKSA MOŽE TRAJATI OD 1 DO 3 MJESECA. Na praksu dolaze studenti koji su završili preddiplomski studij u polju rudarstva, geologije, kemijske tehnologije, metalurgije, inženjerstva okoliša i sl. iz regije Adria. Projektom se tijekom trajanja stručne studentske prakse predviđa financiranje studentskih troškova u iznosu od 500,00 EUR mjesečno.

U konzorcij projekta uključeni su sljedeći fakulteti Sveučilišta u

Zagrebu: Rudarsko-geološko-naftni fakultet (RGNF), Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT), Prehrambeno-biotehnološki fakultet (PBF), Metalurški fakultet, Sisak (SIMET) i Geothenički fakultet, Varaždin (GFV).

Cilj je razviti uspješan program prakse za studente iz istočne i jugoistočne Europe, omogućujući 20 studenata posljednje godine diplomskih studija (smjerovi Rudarstvo, Geologiju, Geološko Inženjerstvo, Metalurgija, Ekoinženjerstvo) da sudjeluju na praksi u suradnji s poslodavcima i institucijama iz ADRIA regije.

 

On-line prijava za Internship za studente je na sljedećoj poveznici:

https://www.rgn.unizg.hr/en/online-application-for-adria-internship-programme

[1].

 

S obzirom na ograničeni broj mjesta, prijave će biti razmatrane prema redoslijedu apliciranja. REKTOROVA ILI DEKANOVA NAGRADA NIJE UVJET ZA OSTVARENJE INTERNSHIPA.  Sve mobilnosti moraju biti realizirane tijekom 2019. godine.

 

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

 

Sretno!

 

izv.prof. Sibila Borojević Šoštarić sborosos@rgn.hr

doc. Vječislav Bohanek vbohanek@rgn.hr

Lucija Aljinović laljinovic@rgn.hr

 

_Lucija Aljinović, mag.info.znan_

_Ured za poslijediplomski studij, međunarodnu suradnju i projekte_

_Sveučilište u Zagrebu_

_Rudarsko-geološko-naftni fakultet_

_Pierottijeva 6, 10000 Zagreb_

_Tel:  +385 1_ _5535 711_

_Fax: +385 1 4836 053_

lucija.aljinovic@rgn.hr

_www.rgn.hr [2]_



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.