Uputsvo za preuzimanje kredencijala – korisničkog imena i lozinke, za studente svih godina




Uputsvo za preuzimanje kredencijala – korisničkog imena i lozinke, za studente svih godina

 

Ovo je kratko uputsvo da bi ste mogli aktivirati nalog za pristup mejlu i onlajn predavanjima na Univerzitetu Crne Gore. 

1. Da bi ste mogli dobiti nalog morate pristupiti sajtu https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/, dobijate istovremeno email adresu na edu.ucg.ac.me domenu, znači ako ste, na primjer, dobili username marko.markovic, vaša nova mejl adresa je marko.markovic@edu.ucg.ac.me

2. Idete na sajt https://dl.ucg.ac.me i uloguje te se sa korisničkim imenom i lozinkom koji ste dobili (u ovom slučaju marko.markovic i dobijeni password).

3. Popunite profil i stavite adresu marko.markovic@edu.ucg.ac.me. Server će nakon potvrde poslati na taj mejl link sa aktiviranjem profila.

4. Idete na mejl server ucg namijenjen za studente: https://mail.edu.ucg.ac.me/ i ulogujete se isto kao na sajt sa korisničim imenom i lozinkom koji ste dobili (u ovom slučaju marko.markovic i dobijeni password)

5. Tamo ćete dobiti mejl od dl servera. Potvrdite taj link tako što ćete ga kliknuti.

6. Izlogujte se i ulogujte na https://dl.ucg.ac.me.

Napominjemo da studenti pristupaju samo kada ih nastavnik pridruži, tako da se može desiti da ne možete pristupiti nekom predavanju, pogotovo prvih dana, jer upisi još uvijek traju za stariije godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.