Prijem studenata prve generacije na Žan Mone modul EMIMI




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Žan Mone modulu “Multidisciplinarne studije o integracijama i migracijama kroz interkulturalni dijalog – EMIMI”  prijavio se 21 student, a od danas će predavanja realizovati odabrani tim profesora sa Filološkog, Filozofskog, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, rečeno je na današnjem prijemu studenata prve generacije.

Koordinatorka projekta, doc. dr Sonja Špadijer kazala je da će studenti pohađanjem modula EMIMI steći nova znanja i vještine o evropskom procesu integracija, migracijama i interkuluralnom dijalogu.

„Zadovoljstvo je istaći da Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore po prvi put realizuje projekat iz akcije Žan Mone koji podržava Evropska unija kroz program ERASMUS +, a sufinansira ga Univerzitet Crne Gore“, dodala je ona i kazala da će studenti kroz osam tematskih cjelina koje će se realizovati dva puta sedmično, u okviru dvočasovnih blokova, imati priliku da shvate značaj usvajanja evropskih vrijednosti kao ključne karike u demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva i da razviju kritički stav u odnosu na sopstvenu ulogu u čitavom procesu. 

Prisutnim studentima obratili su se i predavači kurseva ovog modula prof. dr Vesna Simović Zvicer (Fakultet političkih nauka), prof. dr Milijana Novović Burić (Ekonomski fakultet), doc. dr Adnan Prekić (Filozofski fakultet), prof. dr Dragan Bogojević (Filološki fakultet), doc. dr Olivera Vušović (Filološki fakultet) i saradnik u nastavi mr Nemanja Stankov (Fakultet političkih nauka), pored kojih će nastavu držati i prof. dr Olivera Komar (Fakultet političkih nauka) i doc. dr Sonja Špadijer (Filološki fakultet).

Prijemu studenata prisustvovale su i direktorka Nacionalne Erasmus+ Kancelarije Vanja Drljević, kao i menadžer Kancelarije za međunarodnu saradnju UCG Ana Dragutinović.

Akcija Žan Mone u oblasti visokog obrazovanja podržava nastavu i istraživanje u oblasti studija Evropske unije širom svijeta. Pod EU studijama podrazumijeva se proučavanje Evrope u cjelini, sa posebnim naglaskom na EU dimenziju, iz unutrašnje ali i iz globalne perspektive.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1247/objava/136206-filoloski-fakultet-ucg-raspisao-poziv-za-multidisciplinarne-studije-u-okviru-zan-mone-akcije

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.