Studenti Glume Lara Dragović i Lazar Đurđević u još jednoj premijeri Gradskog pozorišta iz Podgorice




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti UCG-a, sa studijskog programa Gluma, Lara Dragović i Lazar Đurđević, u klasi vanrednog profesora Branka Ilića, kao studenti treće godine zaigraće 5. februara u Gradskom pozorištu Podgorica, u predstavi „Snježna kraljica“ E. Švarca u režiji Jagoša Markovića.

Lari i Lazaru je ovo već peti profesionalni projekat u pozorištu, od toga četiri u Gradskom pozorištu. Već su imali svoje premijere u predstavama „Na ivici neba“, E. Kunčeva, „Poetsko dramska forma o Kseniji Cicvarić“, Varje Đukić i „Mali i veliki zajedno u grad“, Ferida Karajice.

Lara je, takođe igrala i u predstavi „Balkan boys“, S. Eftimova, Zetskog doma, a oboje su nedavno u koprodukciji FDU-a i CZK Tivat, zajedno sa svojim kolegama sa klase i profesorom Branko Ilićem, imali premijeru „Druga strana vjetra“, u režiji Branka Ilića po motivima istoimene poeme Miroslava Antića.

Počeci profesionalnog angažmana i integracije ovih studenata u repertoarima naših pozorišta  najveća su potvrda posvećenog rada i viskokog stepena zalaganja koja neminovno vode do rezultata i prepoznatljivosti na tržištu rada.

U tom pravcu želimo im uspješnu premijeru i još puno dobrih uloga.

FAKULTET DRAMSKIH UMJETNOSTI – Cetinje  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.