Gostujuća predstava večeras na FDU: Pometnje pitomca Terlesa




Gostujuća predstava večeras na FDU: Pometnje pitomca Terlesa

Predstave "Pometnje pitomca Terlesa", Roberta Muzila, gostovaće na FDU - Cetinje u ponedeljak u 19h, 13.12.2021.g.

Predstava je rađena u produkciji Aternativne teatarske komapnije (ATAK), Kvir Montenegro i KIC “Budo Tomović” u režiji Zorana Rakočevića, a u izvođenju Marka Rajkovića. 

Predstava se izvodi u okviru projekta "Ponos svuda - strateški pristup ljudskim pravima LGBTI osoba u Crnoj Gori" koji realizuje Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Asocijacijom Spektra.

Programu predstave "Pometnje pitomca Terlesa", koja počinje u 19h prethodiće i projekcija kratkog dokumentarnog filma “Ja sam simbol otpora” u 17 i 30h režiji Baneta Milatovića, i diskusija o kvir književnosti u 18h.

Adaptaciju romana slavnog austrijskog pica uradio je Vasko Raičević, producentkinja predstave je Dragana Tripković, a organizator Milivoje Lakić.

Radi se o još jednoj pozorišnoj produkciji NVO ATAK, koja ispituje mogućnosti alternativnog promišljanja niza destruktivnih kategorija – totalitarnih režima, seksualnosti, nasilja i homofobije. Konceptom monodrame, oslanjanjem na klasične pozorišne elemente kakvi su tekst-gluma-režija, ATAK želi da ukaže na krizu temeljnih vrijednosti teatra, onoga zbog čega je pozorište važno i što je njegova uloga.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija. 

Napomena:

Predstava, projekcija filma i diskusija odvijaće se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama. 

DEKANAT FDU - Cetinje

Image

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.