Premijera predstave "Noć tribada" u režiji prof. Branka Ilića večerasPremijera predstave Noć tribada održaće se 30. maja 2022. godine u 20.30h u Ethno jazz klubu Sejdefa u ul. Stanka Dragojevića 10, Podgorica.

Ova predstava realizuje se uz podršku zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, Pravnog fakulteta i Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore, Centra za kulturu Tivat i NVO Teatar mladih. 

Noć tribada, po tekstu P.O. Enkvista, režirao je naš vanr. prof Branko Ilić, koji ujedno i igra u komadu, pored svojih koleginica Jelene Simić i Ivone Čović, i kolegom Lazarom Đurđevićem.  
 
Nakon podgoričke premijere komad će se igrati i u Tivatskom centru za kulturu, 31. maja, u 20:00h.
 
Cilj ovog umjetničkog projekta je afirmacija borbe za istinsku jednakost žena i muškaraca, i emancipaciju žena u crnogorskom društvu. Svi akteri koji su uključeni u stvaranje komada „Noć Tribada“ vjeruju u moć koju pozorišna umjetnost ima u buđenju empatije i mijenjanju svijesti jednog društva.

Više o ciljevimo projekta možete pogledati i na vide linku u Bojama jutra ND. Vijesti u kome govori reditelj projekta vanr. prof. Branko Ilić. https://www.youtube.com/watch?v=d-iD8jhTnAA&ab_channel=VijestiOnline 

Budući da je ovaj projekat humanitarnog karaktera, pozivamo vas da budete dio ove priče i umjesto uobičajene kupovine karte, donirate sredstva u iznosu koji odredite sami, kako bismo zajedničkim snagama pomogli u borbi protiv nasilja nad ženama. Kompletan iznos skupljenih sredstava biće usmjeren ka ovom cilju.

Foto: Duško Miljanić
 

DEKANAT

FDU - Cetinje

Broj posjeta : 162

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.