Premijera predstave "Noć tribada" u režiji prof. Branka Ilića večeras




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Premijera predstave Noć tribada održaće se 30. maja 2022. godine u 20.30h u Ethno jazz klubu Sejdefa u ul. Stanka Dragojevića 10, Podgorica.

Ova predstava realizuje se uz podršku zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022, Pravnog fakulteta i Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore, Centra za kulturu Tivat i NVO Teatar mladih. 

Noć tribada, po tekstu P.O. Enkvista, režirao je naš vanr. prof Branko Ilić, koji ujedno i igra u komadu, pored svojih koleginica Jelene Simić i Ivone Čović, i kolegom Lazarom Đurđevićem.  
 
Nakon podgoričke premijere komad će se igrati i u Tivatskom centru za kulturu, 31. maja, u 20:00h.
 
Cilj ovog umjetničkog projekta je afirmacija borbe za istinsku jednakost žena i muškaraca, i emancipaciju žena u crnogorskom društvu. Svi akteri koji su uključeni u stvaranje komada „Noć Tribada“ vjeruju u moć koju pozorišna umjetnost ima u buđenju empatije i mijenjanju svijesti jednog društva.

Više o ciljevimo projekta možete pogledati i na vide linku u Bojama jutra ND. Vijesti u kome govori reditelj projekta vanr. prof. Branko Ilić. https://www.youtube.com/watch?v=d-iD8jhTnAA&ab_channel=VijestiOnline 

Budući da je ovaj projekat humanitarnog karaktera, pozivamo vas da budete dio ove priče i umjesto uobičajene kupovine karte, donirate sredstva u iznosu koji odredite sami, kako bismo zajedničkim snagama pomogli u borbi protiv nasilja nad ženama. Kompletan iznos skupljenih sredstava biće usmjeren ka ovom cilju.

Foto: Duško Miljanić
 

DEKANAT

FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.