Otvoreni poziv za izlaganje u organizaciji ŠkArt-a




Otvoreni poziv za izlaganje u organizaciji ŠkArt-a
Poštovani,
 
U toku je javni poziv za volontiranje kao i poziv za izlaganje za umjetnike u sklopu projekta BOX u Tivtu čije su aktivnosti planirane od avgusta mjeseca!
 
Ukoliko biste bili zainteresovani, studenti se mogu javiti direktno organizatoru Bojani Popadić putem: web: https://skartskartskart.com 
instagram: skart_tivat
 dok sve ostale informacije možete pronaći na sledećim linkovima
 
 
POZIV ZA IZLAGANJE!
Poziv za izlaganje multimedijalnih angažovanih i/ili alternativnih radova je za sve (lokalne) umjetnike koji stvaraju na području Tivta ali i šire da prikažu svoje projekte i radove u okviru Box instalacije. Akcenat će biti na kreiranju angažovanog sadržaja i promociji kreativnih modela za rješavanje problema u društvu kroz podsticanje kritičkog razmišljanja. Tražimo radove koji odgovaraju kriterijumu savremenog i eksperimentalnog sadržaja ali i jedinstvenim ambijentima grada Tivta i Boke Kotorske! Svaki od događaja biće prilagođen posebnoj konfiguraciji box-a, jedinstvenim potrebama samih radova ali i tematskom okviru koji je samim tim stvoren!
Projekat BOX predstavlja program osnaživanja nezavisne i alternativne kulturne scene na području Tivta ali i područja Boke Kotorske koji se sastoji iz modularne konstrukcije u formi kocke ili pravougaonika koji će po uzoru na poznati blek boks iz pozorišta ili vajt boks iz galerija postati efemerni jednokratni prostor za javne kulturne i umjetničke događaje. Box prvobitno služi kao održivi primjer scenografske kulise za potrebe izvođenja performansa, zatim i kao primjer dobre izlagačke i izvođačke prakse organizovane od strane udruženja u gradu, te primjer održivosti jer će se koristiti i nakon završetka projekta za potrebe organizacije. Projektom će se osnažiti i predstaviti svoj rad ne samo umjetnički autorski tim Škart-a, već i sve tri grupe polaznika Škole glume koju vodi ovo udruženje, kao i lokalni stvaraoci u oblasti kulture, umjetnici ali i preduzetnici, a posebno žene. Projekat nastoji da oživi prostore i niše grada jedinstvenim alternativnim i angažovanim sadržajima i doprinose ŠkArtovom nastojanju da Tivat postane regionalni centar urbane i alternativne kulture.
Projekat je podržan od strane Opštine Tivat kroz konkurs za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2022.
U prijavi je potrebno dostavili svoju profesionalnu biografiju/CV i selekciju radova koju biste željeli izložiti (u zavisnosti od formata i medija, najmanje dva a najviše 15 radova). Potrebno je obratiti pažnju da box zauzima prostor od 2.6 x 2.6 x 2.6m i da se radovi koncentrišu u odnosu na taj prostor koji zauzima. Događaji su jednodnevni, te će izložbe biti dio jednodnevnog programa.
Prijave na email udruženja: skart.udruzenje@gmail.com sa naznakom: BOX- poziv za izlaganje
👀Rok za prijavu: 1. avgust. 👀



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.