FDU - Cetinje i ove godine na Montenegro Film Festivalu u Herceg Novom




FDU - Cetinje i ove godine na Montenegro Film Festivalu u Herceg Novom
Na ovogodišnjem Hercegnovskom filmskom festivalu 24. i 25. avgusta u Dvorani park biće prikazana revija uspješnih filmova nastalih u produkciji FDU-a od 2009. do 2021. godine.
 
Ovaj prateći program festivala otvoriće naš redovni profesor i rukovodilac studijskog progframa Film i mediji Nikola Vukčević, koji je ujedno i predsjednik Savjeta FFHN i dr Jelena Mišeljić glavna selektorka dugometražnih igranih filmova na ovogodišnjem izdanju festivala i prodekanka za međunarodnu saradnju i nauku, kojima će se, takođe pridružiti i saradnik u nastavi mr Sead Šabotić sa FDU - Cetinje. 
 
Pored ovoga u zvaničnoj studentskoj takmičarskoj selekciji su, takođe i dva filma naših studenata Andrije Mugoše,  "Ječam žela" i Marka Camaja "Mir".  
 
Dugogodišnja saradnja između Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje i Filmski Festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival ostvaruje sa ciljem promocije naše univerzitetske jedinice Univerzitet Crne Gore kroz smotru najuspješnijih filmova nastalih u produkciji FDU-a u periodu od 2009-2021. godina. Cilj saradnje festivala i fakulteta ide u pravcu promocije svih studijskih programa i bivših i aktuelnih studenata kao i kapaciteta koje ova ustanova može da ponudi. U ovom programu publika će imati priliku da vidi mahom diplomske filmove danas veoma uspješnih reditelja poput: Milorada Milatovića,  Senada Šahmanovića, Ivana Salatića, Bojana Stijovića i drugih kolega koji danas čine savremenu scenu crnogorske kinematografije. 
 

Neki od naslova kratkih filmova koje će publika biit u prilici da vidi su:

„Intro“ – Ivan Salatić
„Zakloni“ – Ivan Salatić
„Umir krvi“ – Senad Šahmanović
„Lumpen“ – Nikola Vučinić
„Žeđ“ – Nikola Vučinić
„Neko treći“ – Milorad Milatović
„Praskozorje“ – Andrija Mugoša
„Pomoz Bog“ – Zvonimir Grujić
„Pathos“ – Bojan Stijović
„Da mu jebem mater“ – Ivan Čojbašić
„Revolucionarni Dom“ – Sead Šabotić
„Nekome svome“ – Sead Šabotić

Vidimo se u Herceg Novom!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.