Tri prve nagrade na takmičenju Šansona u Moskvi za studente master programa Gluma

16.09.2022


Tri prve nagrade na takmičenju Šansona u Moskvi za studente master programa Gluma

Studenti master studija Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, sa studijskog programa Gluma (klasa vanr. prof. Branka Ilića) Lara Dragović i Pavle Bogojević osvojili su tri prve nagrade u dvije nominacije na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Šansona“, u Moskvi. Usljed minule epidemiološke situacije u svijetu, trend onlajn formi takmičenja/festivala se nastavlja, a pomenuto takmičenje se održalo putem veb platforme u dvije etape, od 21. avgusta do 5. septembra 2022. godine.

Lara Dragović i Pavle Bogojević su pobijedili u solo nominacijama „Vokalna vještina glumca“ i takođe, u još jednoj nominaciji „Vokalni ansambl“, gdje su dobili još jednu, treću po redu, Prvu nagradu, u svojstvu vokalnog dua.

Na ovom međunarodnom takmičenju naši studenti su izvodili solo kompozicije i duete iz filma/ mjuzikla „Briljantin“ i kompozicije iz čuvene muzike za dramu „Egmont“ J.W.Getea, koju je komponovao L.W.Beethoven, uz klavirsku pratnju Dmitrija Griniha, a pod mentorstvom doc. dr Sare Vujošević Jovanović. Navedeni program je činio jedan dio ispitnog programa na predmetu Glas MA 2, koji predaje koleginica Vujošević Jovanović.

Pokrovitelji ovog Međunarodnog takmičenja su: Departament kulture grada Moskve, Odjeljenje za kulturu Krasnojarskog kraja, a organizatori su renomirani kreativni studio „Srećni krug“, iz Moskve i studio „Otvoreni Sibir“, iz Krasnojarska.

U prilogu možete naći i video zapis, koji je kao priprema za takmičenje sniman u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore, u Podgorici.

 

Broj posjeta : 543


Pridružite nam se na društvenim mrežama
Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.