Knjiga Drame – porodični ciklus, doc. mr Aleksandra Radunovića na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu




Knjiga Drame – porodični ciklus, doc. mr Aleksandra Radunovića na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu

Knjiga Drame – porodični ciklus, našeg kolege doc. mr Aleksandra Radunovića, predstavljena je na Mediteranskom festivalu knjige u Splitu. Promocija je održana u dvorani Gripe, 29. 9. 2022. godine a Radunović je o svom književnom radu razgovarao sa dramaturgom Jasenom Bokom.

U knjizi se nalaze nagrađivani i postavljani dramski tekstovi: LeptirIstraga i Noć.

Leptir dobio je nagradu za najbolji dramski tekst na prvom MIT festivalu, u organizaciji Kraljevskog  pozorišta Zetski dom sa Cetinja. U aprilu 2016. g. u produkciji  Zetskog doma, Andraš Urban  je režirao  predstavu  Leptir.

Isti tekst je postavljen i u Narodnom pozorištu u Sarajevu u februaru 2017. godine u režiji Emira Kapetanovića.

U oktobru 2017. na  Bijenalu crnogorskog teatra komad Leptir dobija šest nagrada stručnog žirija od kojih Radunović dobija nagrade za najbolji dramski tekst i za autorsku muziku iz istoimene predstave .

Dramski tekst Istraga je  na konkursu CNP-a za najbolji dramski tekst 2014. godine,  od strane stručnog žirija  preporučen za postavljanje na scenu.

Komad Istraga  je početkom marta 2017. godine postavljen  u CNP-u, u režiji Stefana Sablića.

Dramski tekst  Noć je na konkursu Europlays proglašen za jedan od tri najbolja teksta koji se bave tradicijom i sva tri su predviđena za postavljanje na scenu. Premijera ovog komada u režiji Andreja Cvetanovskog , u produkciji Zetskog doma sa Cetinja održana je  14. Septembra  2017. godine.

Knjige su je objavljena u izadnju izdavačke kuće Fokalizator a do sada je imala promocije   Podgoričkom kulturnom ljetu,  budvanskom Gradu teatru,  Barskom ljetopisu, Ljetu u prijestonici kao i na mnogim drugim manifestacijama koje se bave književnim stvaralaštvom.

Photo credits: MFK



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.