Studentkinje mastera glume Maša Božović i Milica Kekić gostovale na festivalu u Poljskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti master studija u klasi red. prof Branimira Popovića sa svojom diplomskom predstavom “Prst” bili su gosti festivala 30. Spotkanie teatru otwartego u Novoj Soli (Poljska) u produkciji i organizaciji pozorišne trupe Terminus A Quo.

Predstava “Prst” se bavi savremenim problemom patrijarhata i njegovim društvenim implikacijama. Studentkinje Milica Kekić i Maša Božović autorskom postavkom, svojom igrom i odnosom ovu važnu društvenu temu prenijele su publici na bolan i apsurdan način.

Na ovom  gostovanju Ognjen Sekulić, iako kolega sa glumačke klase, bavio se producentskim, organizacionim i tehničkim stvarima bez kojih se ova predstava ne bi mogla realizovati.

U tom pravcu, koristimo priliku da se zahvalimo i kolegama iz Korifej teatra, te posebno Zoranu Rakočeviću za pomoć pri prijavi, finansiskoj pomoći i ukupnom doprinosu da do ovog goststovanja dođe. Takođe, zahvalnost dugujemo i Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore koji su nesebično finansijski pomogli studentima da predstave svoj rad na ovom značajnom festivalu.

Nadamo se da će se u budućnosti ova predstava igrati i obezbijediti značajniji repertoarski i festivalski život, a našim studentima želimo puno novih i uspješnih igranja kakva su bila i dosad.

 

DEKANAT

FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.