Studenti u klasi prof. Dubravke Drakić gostovali na Festivalu studentskog pozorišta u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti II godine studijskog programa Gluma u klasi vanredne profesorice Dubravke Drakić i saradnice Jelene Đukić, gostovali su na Festivalu studentskog pozorišta od 8. do 10. decembra, u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Pera Dobrinović". Na Festivalu je igrana predstava "Staklena manadžerija" nastala po tekstu Tenesi Vilijamsa, u trajanju od 70 minuta.

Studenti su tumačili uloge:

Amanda Vingfild: MILICA PEJOVIĆ

Laura Vingfild: JOVANA BRNOVIĆ

Tom Vingfild: MILOŠ KAŠĆELAN

Džim O’ Konor: MATIJA MEMEDOVIĆ

Između ostalih, ciljevi izučavanja predmeta Gluma na drugoj godini su: otkrivanje individualnih karakteristika ljudi i uticaj tih karakteristika na izbor radnji i način njihovog izvršenja, organizovanje partiture radnji na nivou lika i konačno objedinjavanje stečenih znanja u cilju igranja uloge.

Uloge Amande, Laure, Toma i Džima su izazovne polazišne tačke za razvoj individualnih sposobnosti naših studenata. Njih je ova jedinstvena priča ujedinila i usmerila u pravcu igranja uloga kroz kolektivnu igru, a nas kao pedagoge podsetila da je u procesu rada porodica neiscrpna tema, a pravo na različitost prioritet.

Predstava i samo izvođenje studenata naišlo je na veliko odobravanje publike i svih ostalih akademija, fakulteta i ostalih kolega profesora i studenata okupljenih na ovogodišnjem izdanju festivala. 

Program festivala i najavu gostovanja naših studenata možete pronaći i u zvaničnom katalogu u dodatku ove objave.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.