FDU Cetinje na Filozofskom/Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore




FDU Cetinje na Filozofskom/Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore

Kratki ispitni filmovi mladih reditelja, glumaca i producenata sa Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, biće prikazani 6. aprila 2023. u 19.00 časova u amfiteatru Filološkog/Filozofskog fakulteta u organizaciji Studentske organizacije Filološkog, Filozofskog i Fakulteta za sport su za vas pripremili projekciju sljedećih filmova: 

Utvare“ – David Todorović

Isprani muzički producent, koji živi od stare slave, u studio dovodi mladića za kog vjeruje da će ga vratiti nazad na put uspjeha. 

19.30“ – Nikola Nikolić

Svakodnevna rutina ispijanja kafe Stefana, uličnog prodavca cigareta i Mire radnice sa trafike dobija novu dimenziju usljed nedostatka komunikacije i „pomiješanih signala“ koje šalju jedno drugom

Velika dostignuća“ – Nikola Vučinić

Film prati grupu pacijenata jedne psihijatrijske bolnice, koja ostaje zaglavljena u gradiću čiji su stanovnici mahom starije osobe. Jedan od pacijenata, koji izrazito liči na lokalnog gradonačelnika, uspijeva pobjeći zdravstvenim radnicima i otići na svečano otvaranje zabavnog parka, koji bi trebalo da bude gradski projekat vijeka i da privuče brojne turiste.

U koliko krećemo sjutra?“ – Matija Jovanović

Jedan mladi par, u jednom malom monotonom gradu, nepromišljenim postupcima pokušava da osvježi svoj, naizgled, monoton odnos, u toku čega im se na brutalan i otrežnjujući način razbiju sve iluzije. 

Umir krvi“ – Senad Šahmanović

U malom selu oblikovanom dugogodišnjim običajima i tradicijom, prije deset godina muž i žena izgubili su sina. Njihov plan lažne smrti i namještene sahrane vratiće ubicu njihovog sina u selo nakon decenije skrivanja u strahu. Je li želja za osvetom jača od želje za životom? Je li moguće oprostiti i zatvoriti krug?

 

Da bi ugođaj bio upotpunjen uz filmove smo pripremili kokice i osvježenje!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.