Podcast FDU InterAkcije u okviru kampanje "Ispričaj svoju priču! Upiši FDU!" na Sajmu knjiga i obrazovanja, Podgorica 2023. g.




Podcast FDU InterAkcije u okviru kampanje "Ispričaj svoju priču! Upiši FDU!" na Sajmu knjiga i obrazovanja, Podgorica 2023. g.

InterAkcije – predstavljanje svijeta umjetničkih profesija
(Program live video podkasta u InterAkciji sa publikom)

U okviru ovogodišnje promotivne kampanje pod sloganom „Ispričaj svoju priču. Upiši FDU!“,  Fakultet dramskih umjetnosti u saradnji sa Međunarodnim podgoričkim sajmom knjiga i obrazovanja 2023. godine publici je približio i predstavio svijet umjetničkih profesija i zanimanja.

Glavni cilj ovog programa je da se kroz interaktivan i dinamičan razgovor budućim studentima i zainteresovanoj javnosti približi studijski programi Gluma, Drama i pozorište, Film i mediji na osnovnim studijama i master studijske programe Gluma, Produkcija, Režija i Dramaturgija.  

Program ovogodišnjih InterAkcija: svijet umjetničkih profesija bio je osmišljen u formi video podkasta u direktnom kontaktu sa publikom koji pored toga što je tekao uživo tokom sajma, zainteresovana javnost može da isprati i kasnije, posredstvom našeg univerzitetskog web portala.

Program InterAkcija već duži niz godina na FDU – Cetinje nastaje iz potrebe boljeg razumijevanje svijeta umjetničkih profesija sa ciljem da okupi umjetnike i profesore unutar naše akademske i stručne zajednice i dovede ih u direktnu komunikaciju sa budućim studentima.

Zamišljen kao mjesto susreta i razmjene - InterAkcije služe, takođe i kao prostor za kritičko sagledavanje i razumijevanje različitih umjetničkih disciplina i profesija, autorskih poetika, te mnogobrojnih problemskih pitanja savremenog pozorišta, umjetnosti glume, režije, dramaturgije, produkcije, dramske pedagogije, medijske i filmske pismenosti, novih digitalnih medija i mnogobrojnih umjetničkih zanata i zanimanja.

Umjetničko obrazovanje u oblasti dramskih i audio-vizuelnih umjetnosti predstavlja važan segment socio-ekonomskog lanca produkcije cjelokupnog sistema kulture i medija, te proizvodnog mehanizma savremenih kreativnih industrija i kreativne ekonomije.

Zato je obrazovanju  koje počiva na potrebama mladih koji ulaze u svijet umetničkih profesija neophodno omogućiti potpunije razumijevanje, ali i neposredniju podršku za razvoj svih ukupnih kreativnih i istraživačkih potencijala i razvoj talenata.

U konačnom, ovim projektom FDU - Cetinje i Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja svoju programsku saradnju žele da otvore za javnost,  sa idejom da program Interakcija: svijet umjetničkih profesija postane angažovano mjesto dijaloga u cilju zajedničkog obrazovnog programa za buduće studente.  

Moderator razgovora je bio vanr. prof. dr Edin Jašarović

U nastavku ove objave možete pogledati podcast.


S poštovanjem, 

FDU CETINJE
&
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.