Za svjetsko znanje siguran korak: Fakultet dramskih umjetnosti




Za svjetsko znanje siguran korak: Fakultet dramskih umjetnosti

Gluma, Drama i pozorište, Film i mediji – sama imena studijskih programa Fakulteta dramskih umjetnosti asociraju na magiju koja se dešava kad se svjetla ugase i publika uvuče u svijet igre koja ih vraća njima samima. Kroz smijeh ili kroz suze. Teško da neko ne želi da bude dio te igre.

Studenti ovog fakulteta su od samog početka u stvaralačkom procesu i odmah primjenjuju naučeno, u radu sa profesorima koji nastoje da njihove talente i kapacitete razvijaju na najbolji način.

Već tokom studija imaćete priliku javnog predstavljanja umjetničkog rada. Uz to, dešava se da baš na tim javnim ispitima budete zapaženi i dobijete angažman u profesionalnim projektima, što dodatno unapređuje vaš umjetnički razvoj.Imaćete i mogućnost da izmjerite svoju snagu sa umjetnicima iz cijelog svijeta. Odvažite se da odete iz svoje sredine i vidite kako to rade drugi. Uvijek je podstrek kada film student FDU-a prođe međunarodnu selekciju i bude dio programa nekog uglednog festivala.

Čitaj dalje, da saznaš šta ti sve treba da uđeš u ovaj umjetnički svijet i da saznaš kako je studirati Fakultet dramskih umjetnosti: Studentski informator - Fakultet dramskih umjetnosti, dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.