Studenti glume u klasi Dubravke Drakić osvojili Grand Prix na URBAN FEST-u




Studenti glume u klasi Dubravke Drakić osvojili <span class="CyrLatIgnore">Grand Prix</span>  na <span class="CyrLatIgnore">URBAN FEST-u</span>

Studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja osvojili su Grand Prix na ovogodišnjem međunaronom festivalu studentskih pozorišta URBAN FEST Niš 2023.

Riječ je o studentima glume FDU u klasi vanr. prof Dubravke Drakić, koji su osvojili Grand Prix za najbolju predstavu u kategoriji studenata dramskih fakulteta i akademija.

Studenti Jovana Brnović, Miloš Kašćelan, Milica Pejović i Matija Memedović predstavili su se sa predstavom “Staklena menažerija” po tekstu Tenesi Vilijamsa. Pored Grand Prix nagrade, studentima su dodijeljene i još tri nagrade festivala:

  • Najbolja ženska uloga - Nagrada Carica Teodora pripala je Jovani Brnović za ulogu Laure Vingfild u predstavi ”Staklena menažerija”.
  • Najbolja muška uloga, nagrada Car Konstantin dodijeljena je Milošu Kašćelanu za ulogu Toma Vingfilda u predstavi “Staklena menažerija”.
  • Nagrada Naisa pripala je Matiji Memedoviću,kao  najboljoj  muškoj  epizodnoj ulozi, za ulogu  Džim O’Konora u Predstavi “ Staklena menažerija”

Čestitamo studentima i mentorki!

DEKANAT

FDU - Cetinje

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.