Snimite svoj kratki film!




Snimite svoj kratki film!

Želiš proširiti svoje znanje i profesionalna poznanstva? Realizovati svoju ideju u kratki igrani film? Želite li učiti od najvećih regionalnih i evropskih filmskih stručnjaka? „Shoot your film“ će Vam omogućiti to i mnogo više!

Udruženje filmskih radnika u suradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu i Fakultetom dramskih umjetnosti u Cetinju poziva sve zainteresovane studente i studentkinje režije, AV režije, dramaturgije i produkcije s ove dvije filmske škole da budu dio projekta „Shoot your film (comprehensive guide to low-budget filmmaking)“

Šta trebate uraditi:


Pošaljite svoju kratku biografiju (maksimalno 1 stranica), i, ukoliko imate, kratki sinopsis (pola stranice) za vaš budući kratki igrani ili dokumentarni film do 23.10.2023.

U dokumentima koristite font Courier veličina 12, a dokumente šaljite kao jedan PDF dokument na e mail: udruzenje@bhfilm.ba s obaveznim predmetom: Shoot your film/ime i prezime aplikanta/filmska škola koju pohađate ASU ili FDU/studijski program.

Nakon toga:
1. Naš stručni tim će odabrati učesnike projekta, te ideje za projekat s najviše potencijala. 
2. Formirat ćemo male filmske timove.
3. Timovi će kroz pet radionica (dvije online i tri radionice uživo, od kojih je jedna i snimanje filmova!) u radu s mentorima unaprijediti svoje projekte, te prisustvovati Master Classovima filmskih stručnjaka. 

Više informacija o postupku prijavljivanja, takođe možete pronaći i na sledećem linku:

https://bhfilm.ba/bs/novosti/snimite-svoj-kratki-film-/452

Realizaciju projekta, takođe možete pratiti i putem društvenim mreža:

https://www.instagram.com/p/CyVx088oRC9/
https://www.facebook.com/photo/?fbid=307373998669249&set=a.225634190176564

Poziv za prijave otvoren je od 13.10. do 23.10.2023., a radionice će se realizovati od novembra 2023. do jula 2024. u unaprijed dogovorenim terminima sa Akademijama, jer je projekat dio nastavnog procesa

Projekat „Shoot your film“  je dobitnik granta kroz  „Culture and Creativity Learning Labs“ koji sprovodi British Council u okviru  projekta „Culture and Creativity for the Western Balkans” koji je finansiran od strane Evropska unije a zajednički ga sprovode UNESCO, British Council i Italijanska agencija za razvojnu suradnju (AICS). 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.