Film master studentknje Kaće Žarić najbolji kratki igrani film festivala Balkan Student Cine Fest




Film master studentknje Kaće Žarić najbolji kratki igrani film festivala <span class="CyrLatIgnore">Balkan Student Cine Fest</span>

Kraktometražni igrani film „Supa“ inspirisan motivima iz istoimene priče Rumene Bužarovske, studentkinje master studija filmske režije Kaće Žarić, nagrađen je kao najbolji kratki igrani film na festivalu Balkan Student Cine Fest, održanom u Tirani, maja 2024. godine.

Film će biti prikazan i na festivalu FEST New Directors New Films Festival u programu NEXXT Competition, u julu 2024. godine u Portugalu a premijeru je imao na filmskom festival EUROPANORAMA u Ljubljani 2023 godine.


Supa je priča o majki, kćerki i tajnama koje kriju u težnji da sačuvaju tradicionalne uloge u društvu. Glavne uloge u filmu tumače: Kristina Obradović u ulozi Jelene i Marta Pićurić u ulozi majke Anđe.

Produkciju, režiju i scenario potpisuje Kaća Žarić. Film je nastao u saradnji sa Blažom Tatarom, direktorom fotografije kao i uz pomoć kolega studenata.

Film "Supa" je diplomski rad nastao pod mentorstvom profesora Sehada Čekića i docenta Jelene Mišeljić, na završnoj godini studijskog programa Film i mediji, modul Filsmka produkcija, kao dio završnog ispita na osnovnim studijama.

Čestitamo koleginici Žarić na ovom uspjehu!

DEKANAT

FDU - Cetinje

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.