Konsultacije za prijemni ispit na studijskom programu FILM I MEDIJI




Konsultacije za prijemni ispit na studijskom programu FILM I MEDIJI

Konsultacije za prijemni ispit na studijskom programu FILM I MEDIJI, biće održane na Fakultetu dramskih umjetnosti 8, 15, 22 i 29. maja u 13 sati.

Studijski program Film I mediji  baziran je na tri glavna predmeta koja su ujedno i izborni moduli za završni rad na osnovnim studijama, i to: Filmska  I TV režija, Filmska produkcija i Scenario. U procesu prijemnog ispita kandidati za upis takođe imaju mogućnost izbora da svoj predmetni rad za upis prilože iz oblasti filmske I tv režije, filmske produkcije ili scenarija.

Studijski program Film i mediji uvodi studente u umjetnost filma I medija i pruža mogućnost da naši studenti steknu znanje, razviju kreativnost i ostvare praksu, tj. da: ovladaju osnovnim znanjima iz oblasti istorije, umjetničke prakse i ključnih teorijskih načela filma I medija; analiziraju i razumiju film , kinematografiju I medijske sadržaje kao uzbudljive I složene mehanizme  gdje se spajaju umjetnost I industrija; ovladaju i primjene koncepte vezane za proces pisanja, produkcije i rediteljske postavke audio-vizulenog ostavrenja  i da nastave školovanje na narednom ciklusu obrazovanja - master studijama.

Nakon završenih osnovnih studija Film I Mediji, u narednom obrazovnom ciklusu studenti mogu upisati master studije na studijskim programima  Filmska I TV Režija, Filmska  produkcija ili Scenario .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.