Anđelija Rondović na festivalu monodrame u Slovačkoj




Anđelija Rondović na festivalu monodrame u Slovačkoj

 

Glumica Anđelija Rondović, saradnica u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, izvešće svoju monodramu Nastasja Filipovna na međunarodnom festivalu "Sam na javisku", koji nosi podnaslov Festival jednog glumca i održava se u slovačkom gradu Trenčinu.

Monodrama "Nastasja Filipovna" nastala je kao njen magistarski rad na predmetu Pokret, kod profesora Ferida Karajice. 

Nastasja, lik iz romana  "Idiot" Fjodora M. Dostojevskog, najsnažniji je ženski lik ruske, a jedan od najznačajnijih likova svjetske književnosti. Adaptaciju potpisuju skupa prof. Karajica i glumica, a scenografiju i izbor muzike prof. Karajica. 

Ova predstava prije nekoliko mjeseci izvedena je i na Festivalu monodrame mladog glumca u Banja Luci, u sklopu pratećeg programa Festivala, pod nazivom Petar Kočić.

Takođe, Korifej teatar iz Kolašina, koji se stara o izvođenju ove predstave kao koproducent, izvešće 13. septembra u  Pragu, Češka, predstavu "Krivica" po tekstu Nebojše Romčevića, čiju režiju potpisuju Anđelija Rondović i njen kolega Đorđije Tatić, koji ujedno i igraju u predstavi. "Krivica" nastupa kao gost Udruženja građana bivše Jugoslavije "Lastavica" iz Praga.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.