Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovali na Filmskom kampusu u Trebinju




Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti učestvovali na Filmskom kampusu u Trebinju

 

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti i ove godine bili su aktivni učesnici Filmskog kapusa u organizaciji Kinoteke Republike Srpske koji se odvijao u Trebinju od 25.09. do 30.09.2018. g.

Studenti druge godine studijskog  programa Film i mediji: Mateja Raičković, Ana Bojanić, Filip Rajković, Andrija Rašović i Slaven Sošić bili su u prilici da se susretnu i razmjene iskustva sa najznačajnijim regionalnim stvaraocima i filmskim autorima iz  BiH, Republike Srpske i iz Srbije. Organizacijom puta i koordinacijom studenata rukovodio je predavač sa FDU-a, Ivan Zirojević.

U toku kampusa oganizovane su serije predavanja, master klasovi renomiranih filmskih autora i pregledi studentskih radova kolega sa drugih akademija. U radnoj atmosferi kampusa studenti su bili u prilici da razmjene svoja iskustva o regionalnim uslovima produkcije filmske umjetnosti kao i da se upoznaju sa stvaralaštvom svojih vršnjaka.

Filmski kampus ove godine realizovan je u obnovljenoj zgradi Kulturnog centra u Trebinju, a  organizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Jugoslovenske kinoteke i uz podršku grada Trebinja.   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.