Fakultet dramskih umjetnosti, 07.02.2019

Posjeta delegacije Republike Češke Fakultetu dramskih umjetnostiPosjeta delegacije Republike Češke Fakultetu dramskih umjetnosti

Fakultet dramskih umjetnosti posjetila je delegacija Republike Češke, koju su činili g. Karel Urban, Ambasador Republike Češke u Podgorici, g. Jiří Nestaval, predsjednik Češke Privredne Komore (ČSOK), gđa Vlasta Bohdalova, vicepredsjednica Češke Privredne Komore (ČSOK) i g. Miroslav Mašković, administrator u Ambasadi Republike Češke.

Cilj posjete bio je razgovor o mogućim oblicima saradnje na polju kulture i umjetničkog obrazovanja, a poseban akcenat je stavljen na oblast filmske umjetnosti i povezivanje Fakulteta dramskih umjetnosti sa češkim filmskim akademijama, razmjenu studenata i profesora, projekcije studentskih filmova i učešće na filmskim festivalima.

Delegaciju su ugostili prof. Sanja Garić, dekan Fakulteta dramskih umjetnosti, doc.dr Edin Jašarović, prodekan za međunarodnu saradnju, doc.mr Relja Eraković, prodekan za nastavu i mr Jelena Mišeljić, saradnica u nastavi za oblast Film i mediji.