Fakultet dramskih umjetnosti, 16.02.2019

Profesorima i saradnicima Univerziteta Crne Gore dodijeljene CANU povelje i nagradeX

 

Na posebnoj sjednici Skupštine Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, održanoj 14.02.2018, predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević uručio je 17 povelja o članstvu u CANU novim vandrednim i redovnim članovima, među kojima je 9 uručeno profesorima Univerziteta Crne Gore.

Pored povelja o članstvu, uručene su i 3 nagrade iz Fonda Crnogorske akademije nauka i umjetnosti za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2018. godinu, od kojih su dvije pripale predstavnicima Univerziteta Crne Gore.

Za vanrednog člana Crnogorske akademije nauka i umjetnosti izabran je prof. dr Siniša Jelušić, redovni profesor Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Povelje su uručene novim redovnim članovima, a pripale su prof. dr Igoru Đuroviću, redovnom profesoru na Elektrotehničkom fakultetu, prof. dr Predragu Miranoviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. mr Žarku Mirkoviću, redovnom profesoru na Muzičkoj akademiji, prof. dr Goranu Nikoliću, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu, prof. dr Vukiću Puleviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. dr Šerbu Rastoderu, redovnom profesoru Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka, prof. dr Zoranu Rašoviću, redovnom profesoru na Pravnom fakultetu i prof. dr Svjetlani Terzić, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Dvije od ukupno tri nagrade za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore dodijeljene su dr Maši Ždralević, biologu, rukovodiocu Centra za naučno-istraživački rad na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i Dušanu Kasalici, reditelju, studentu master studija i saradniku u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Čestitamo našim profesorima i saradnicima na postignutom uspjehu, rezultatima i dokazu kvaliteta rada na našem Univerzitetu