Studenti glume oduševili beogradsku publiku




Studenti glume oduševili beogradsku publiku

Dugi aplauz u prepunoj sali Teatra „Zvezdara“ u Beogradu, nakon odigrane predstave „Tre sorelle“, potvrdio je kvalitet igre studenata i profesora glume , režije i produkcije Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Studenti četvrte godine glume su se beogradskoj publici predstavili 31. marta, kroz ispitnu predstavu koja je nastala u kopodukciji Fakulteta dramskih umjetnosti i Kulturnog centra Tivat.  

Komad se bavi pitanjima lažnog morala, ljubavi, strasti i sputavanju želja, kroz priču o tri prčanjske sestre koje su zaljubljene  u jednog marinera. Riječ je o novoj verziji starog teksta poznatog dramaturga Stevana Koprivice.  Reditelj predstave je Zoran Rakočević, a u predstavi i igraju Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović.

O ovom komadu i njegovom igranju, dramaturg Koprivica navodi:

-  „Sorelle“ se vraćaju u Tivat, a u poetičkoj interpretaciji studenata FDU sa Cetinja gdje predajem dramaturgiju, a u premijernoj produkciji ili koprodukciji Centra za kulturu Tivat.  Zapravo „Tre sorelle“ se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacija crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg događaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci?  Mladi gospodine Reditelju, mlade uvažene gospođice Glumice i gospodo Glumci, Vašem profesoru je čast što njegovom komadu podarujete novu energiju, nova značenja i nove demonske ljubavi, riječ je pisca Koprivice o ovom komadu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.