Veliki uspjeh naših studenata, glumaca u predstavi Kapital, Kraljevskog pozorišta Zetski dom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prva balkanska dramatizacija  jednog od najuticajnijih tekstova u istoriji čovječanstva i najvažnijeg djela Karla Marksa - Kapital, produkcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom, već pola godine izvodi se u mnogim domaćim i inostranim teatrima, sa velikim uspjehom.  Odmah nakon premijere, odigrane u novembru 2018, uslijedila su brojna gostovanja i izvanredna reakcija kritike i publike.  Za ovakav uspjeh predstave zaslužni su reditelj  Andraš Urban, koji potpisuje adaptaciju i vizuelni identitet predstave, dramaturg  Vedrana Božinović,  autor songova Irena Popović Dragović, ali i odličan glumački ansambl, koji čine studenti druge godine FDU Cetinje, u klasi prof. Branislava Mićunovića: Jelena Laban, Jelena Šestović, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

Na nedavno održanom pozorišnom Festivalu Teatar na raskršću u Nišu, ova mlada glumačka ekipa osvojila je dvije nagrade, i to: Nagradu glumačkom ansamblu predstave Kapital - Jelena Laban, Pavle Prelević, Jelena Šestović, Stevan Vuković, i Nagradu za najbolju mladu glumicu - Jelena Laban.

Uz sva ova putovanja i uspješna igranja, ovi mladi glumci, tj. studenti pohađaju nastavu i sa uspjehom polažu kolokvijume i ispite. Upravo su se vratili iz Novog Sada, odmah otputovali  u Herceg Novi, a uskoro ih očekuje i nekoliko novih gostovanja na značajim scenama i festivalima - u Briselu, Ljubljani, Sarajevu, Subotici, Budvi, Baru itd.

Čestitamo Kraljevskom pozorištu Zetski dom i cijeloj ekipi ove izuzetno uspješne predstave, a poseban pozdrav upućujemo našim talentovanim i vrijednim studentima, na koje smo veoma ponosni.

 

Autor fotografija: Duško Miljanić



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.