Fakultet dramskih umjetnosti, 20.07.2015

Putujuće pozorište Svi u vrtićU svojstvu partnera kampanje Svi u vrtić, pokrenute od strane UNICEF-a i Ministarstva prosvjete, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja realizovao je, tokom proteklih šest mjeseci, nekoliko umjetničkih sadržaja, pod zajedničkim nazivom Putujuće pozorište. Autorka projekta je Sanja Garić, prof. Plesa na FDU, a u realizaciju projekta uključen je i kreativni tim, koji čine profesori sa studijskih programa Gluma i Režija: Dubravka Drakić, Branko Ilić i Marija Perović.

Ekipu Putujućeg pozorišta čine glumci Katarina Krek, Slavko Kalezić, Branka Stanić, Anđelija Rondović, Maja Stojanović, Sanja Vujisić i Filip Đuretić, kao i Marija Đurić, Vule Marković, Pavle Popović, Jelena Đukić, Omar Bajramspahić, Marija Labudović – studenti II godine Glume, i Jelena Odalović – student II godine Produkcije. Oni su, razigranim uličnim performansima Putujuće pozoriste ide u vrtić i Prvi dan u vrtiću, podsjetili građane Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Plava i Andrijevice na beskrajnu radost, koju donosi druženje sa vršnjacima i učenje kroz igru, te na veliki značaj pohađanja vrtića za kvalitetan razvoj predškolskog djeteta.

Projekat, takođe, sadrži i kratak film sa izjavama uspješnih stvaralaca iz raznih oblasti, koji su, prisjećajući se sopstvenog iskustva iz vrtića, ili govoreći iz ugla roditelja, dali podršku ovoj lijepoj i važnoj kampanji.

                                                                Svi u vrtić!